• 18 Kasım 2024 / Pazartesi
  • Bu makale 67 kez okunmuştur.

Bursa Otizmli bireylerde dikte eğitimi nasıl verilmelidir - 2

Bursa Otizm alanında ilerlemektedir dikte eğitimlerimizle bizlerde destek olmaya devam edeceğiz.

 

4. Basitleştirilmiş ve Anlamlı İçerik

   - Dikte yapılacak kelimeler, çocuğun günlük hayatında kullandığı, anlamlı ve önemli kelimelerden seçilmelidir. Böylece çocuk hem öğrenilen kelimeleri hatırlamakta zorlanmaz hem de motivasyonu artar.

   - Ayrıca, çocukların kavrayabileceği düzeydeki kelimelerle başlamak, onların başarı duygusu yaşamasını sağlar.

 

5. Tekrar ve Pekiştirme

   - Tekrar, öğrenmenin temelidir. Çocukların öğrendikleri kelimeleri sıkça tekrarlamaları, hem doğru yazımı öğrenmelerini hem de hafızalarına kazandırmalarını sağlar.

   - Yazılı olarak dikte edilen kelimeler daha sonra görsel olarak da pekiştirilebilir. Bu, hem hafıza hem de motor becerilerin gelişmesine yardımcı olur.

 

6. Hızlı Geri Bildirim

   - Dikte sırasında yapılan hataların anında düzeltilmesi önemlidir. Çocuğa hataları hemen göstererek doğruyu öğrenmesine yardımcı olunmalıdır.

   - Ancak, geri bildirimlerin olumlu ve teşvik edici olması gerekir. Olumlu pekiştirme, çocuğun özgüvenini artırır ve öğrenme sürecini hızlandırır.

 

7. Sesleri ve Harfleri Anlama

   - Özel gereksinimli çocuklar, bazen harfleri ya da sesleri karıştırabilirler. Bu durumda ses-temel eğitim yöntemlerine odaklanmak faydalı olabilir.

   - Fonetik öğretim, çocukların sesleri ve harfleri doğru bir şekilde eşleştirmelerini sağlar. Örneğin, "m" harfi ile "ma" sesini birleştirerek kelimeler oluşturulabilir.

 

Eser Eğitim Merkezi